Mijn lijst met blogs

maandag 30 juli 2012

Turbo

De warmte van de afgelopen week zorgde ervoor dat er veel huisjes gemaakt werden, het was te warm om iets aktiefs te doen.

Eerst de huisjes van week 19. Dat was de week dat we weer een bezoekje mochten brengen aan Jules. Het is nog maar zo kort geleden maar wat is hij toch al gegroeid zeg!



Dan week 29. Dat was de week waarin het Kleine Meisje werd geboren! Haar huisje staat in de onderste rij, met het rose/oranje dak. Daar wil ik haar naam nog op gaan borduren.


Als laatste week 30. Deze week gaat in de boeken als de week waarin het ZOMER! was in Nederland.
Een paar dagen was het echt heet maar vandaag zit ik alweer met kippenvel achter de computer (alhoewel ik denk dat het in de zon ook nu weer heerlijk is).


Fijne dag allemaal!





donderdag 26 juli 2012

Achter de geraniums..

dat is waar ik vandaag en gisteren heel wat uurtjes heb doorgebracht. De geraniums die bij de keukenramen hangen en die nu eindelijk een beetje gaan bloeien. Want... het is ZOMER! (deze week tenminste!)
Ik zat lekker aan de tuintafel met een tijdschriftje, de huisjes, een kan water en heerlijke watermeloen. Mmmm!
De afgelopen dagen was ik 's ochtends in alle vroegte al in de tuin aan het werken (veel buren zijn op vakantie, dus veel halflege duo-bakken waar ik dan mijn tuinafval in kwijt kon) om daarna de hoogstnoodzakelijke huishoudelijke klusjes te doen. Ook voor mijn werk doe ik deze dagen alleen de dingen  die niet kunnen wachten. Het is misschien wel zo weer gedaan met de warmte dus nu maar even genieten en het tempo aanpassen aan de temperatuur.


Kan het niet laten om ook de foto te laten zien die mijn broer me vandaag stuurde, kijk toch eens hoe schattig..





maandag 23 juli 2012

Huisjes van week 15, 16, 17 en 18.





Zo fijn dat ik nu toch weer ieder huisje op de foto kan zetten! Helemaal tevreden ben ik nog niet, de kleuren zijn niet zo mooi helder. Misschien ligt het aan mijn foto's of wellicht is er een bewerking die ik over het hoofd zie. Volgende keer nog maar eens goed kijken.

Ik probeer vanaf nu weer te werken aan de huisjes van de week waarin we leven en langzaamaan mijn achterstand ook nog weg te werken. Ik PROBEER het hè.. Wel heb ik een mooie stok achter de deur: ik heb me opgegeven voor de Mystery van Francoise en deze start in november. Dan zou het toch wel heel erg mooi zijn om de Huisjeslap zo goed als af te hebben. Ik ben benieuwd of me dat gaat lukken...




zondag 22 juli 2012

***Zwijmel*** Zucht..***

Kijk nou eens dit kleine bundeltje mens: 3400 gram Puur GELUK...
Afgelopen vrijdag is ze geboren, mijn kleine nichtje.. Zó welkom!


Gisteren toog deze supertrotse tante naar de hoofdstad van ons land om het kleine meisje te bewonderen, te knuffelen en te snuffelen. Aaaah, dat Pasgeboren Babyluchtje... zó heerlijk. 
Lieve L., dat je maar op mag groeien tot een heel gelukkig mens, dat wens ik je toe.

Natuurlijk kwamen er ook cadeautjes mee: de verpakking zien jullie hier. Van de inhoud maakte ik geen foto's maar ik kan jullie vertellen: het was één rose Punica-oase! Hihi, ik heb me heerlijk uitgeleefd.
Ook voor de Grote Zus (4 jaar) van het kleine meisje waren er natuurlijk  pakjes. Verrukt pakte ze alles uit maar waar was ze op dat moment het meest blij mee? Met het rode lint met de hartjes wat erom heen geknoopt zat. Dat werd meteen om haar hoofd geknoopt als een soort van haarband. Haha!!





Blij!



Ik ben blij!!
Blij omdat ik op het blog van Dutch Sisters een link zag naar PicMonkey .
In dit programma kan ik mijn foto's  bewerken/bijsnijden én uploaden naar mijn blog. Bovenstaande foto is een test om te kijken of het inderdaad werkt. En dat is dus het geval. Dat maakt mij blij. Een deel van het plezier van het bloggen was voor mij namelijk het plaatsen van foto's van mijn huisjes, en dan het liefst in close-up. Voor mijn lezers misschien niet zo interessant maar voor mij wel als een heel mooi naslagwerk. Aan het eind van het jaar wil ik mijn blog namelijk af laten drukken in boekvorm. Helaas stopte het fotobewerkingsprogramma (hè, wat een woord!) waar ik mee werkte, er een aantal maanden geleden mee. Het was me nog niet gelukt een ander programma te vinden waarmee ik mijn foto's kon uploaden naar dit blog. Nu dus wel! Jippie!! Dank aan de Dutch Sisters!


vrijdag 13 juli 2012


Gisterenmiddag brak gelukkig de zon door. Heb snel mijn Huisjeslap(je) mee naar buiten genomen om wat foto's te maken.
Wat een triest weer is het toch. Zo jammer voor alle mensen die nu in een tentje zitten. Ik hoorde vandaag op de radio dat de reisbureau's het erg druk hebben.

Ik geniet hier thuis -tussen de buien door- van het even niet zo veel "moeten", van de bloemen in de tuin en van het wandelen met Jules.